L’Escola de Música de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara constitueix un dels pilars fonamentals de la nostra Societat Musical.

L’Escola és el planter que nodreix les diverses agrupacions artístiques de la nostra Societat Musical. Alguns dels músics educats en esta escola, actualment formen part de les plantilles de diverses orquestres i bandes professionals. De la mateixa manera, alguns professors de Conservatoris i altres centres d’ensenyament musical han sigut formats a la nostra escola.

Actualment, l’Escola està integrada per al voltant de 100 alumnes que són formats per prop de 15 professors de provada experiència pedagògica i musical, que imparteixen l’ensenyament tant de Llenguatge Musical com de les diferents especialitats instrumentals:

Vent Fusta: flauta, oboè, clarinet, fagot i saxofon.
Vent Metall: trompeta, trombó, trompa, tuba i bombardí.
Corda: piano i violoncello.
Percussió.

En els últims anys, l’Escola de Música, ha afegit a la llista de matèries impartides noves especialitats de gran acollida entre el públic impartint-se classes d’ensenyament musical infantil, ensenyament musical per a adults i l’assignatura de Cor, que comença a impartir-se a partir de 3er Curs.